Manu Mesimäki

Parahin lukija

Mun nimi on Manu Mesimäki ja tää saitti on varattu omille, enemmän tai vähemmän epämääräisille ajatuksilleni yhteiskunnasta, työstä ja vapaa-ajasta, joita omaksi ilokseni silloin tällöin raapustelen.

Jos pitäisi parilla sanasella itseään kuvata niin ne ovat ehdottomasti big hand yrittäjyydelle, oikein iso käsi kokkailulle asiaan kuuluvinen tykötarpeineen ja sitten kokolailla iso käsi myös travellerimeiningille sekä kaikenlaiselle tee-se-itse -puuhailulle. Ja kaikenhan kruunaa hyvä seura, eihän sitä ihminen ole yksin luotu maailmaa tarpomaan ja fiiliksiä nostattamaan.

Digitaalisuus on päivän sana, ollut itseasiassa jo vuodesta 2000, jolloin aloin paasata oman alani digisanomaa ensimmäisen Seasam-yhtiön nähtyä päivänvalon. Sitä ennen paasasin lähes koko 90-luvun ensin analogisen matkaviestinnän paremmuutta, kunnes oli tekniikan kehittyessä syytä vaihtaa digitaalisen tiedonsiirron mantraan ja viedä gsm-ilosanomaa maailmalle kotimaisen matkapuhelinvalmistajan saarnamiehenä.

Työhommina mä vedin toimarin ja yrittäjän roolissa Suomen johtavaa medianäyttöyhtiötä Seasam Oy:tä vuosikausia, josta sitten hypättiin kesällä 2017 tehtyjen yrityskauppojen myötä ruotsalaisen pörssiyhtiön ZetaDisplay Ab:n matkaan. Mun matka jatkuu kehitysjohtajana ja merkittävänä emoyhtiön omistajana samaisessa yhtiössä mutta myös sijoittajan roolissa muutamissa muissa mielenkiintoisissa yhtiöissä.

Seasamin, nyttemmin siis ZetaDisplayn digitaalisiin screeneihin ja niillä tuotettaviin palveluihin voi törmätä jo lähes jokaisessa Suomen kunnassa, mitä erinäisimmissä paikoissa ravintoloista eri alan kauppoihin, kauppakeskuksista sairaaloihin ja huoltoasemilta rappukäytäviin. Olemme ylivoimainen markkinajohtaja Suomessa ja merkittävä toimija ellei peräti markkinajohtaja myös muissa pohjoismaissa.

Matkan varrella ehti Seasam-yhtiöt muuttaa muotoaan moneen kertaan, kun on ostettu yhtiöitä, myyty liiketoimintoja milloin Kanadaan, milloin pääomasijoittajille ja nyt viimeksi Ruotsiin. Kahdesti on ollut ostopuolella ulkolainen pörssiyhtiö, mikä tuo aina aivan oman mausteensa sopimusneuvotteluihin. Upeita ja opettavaisia kokemuksia jokainen.

Vapaa-ajalla sparraan yrityskummina ja mentorina muita yrittäjiä ja johtajia ja olenpa hieman kokeillut enkelisijoittamistakin. Tosin perheemme vapaa-aika on viime aikoina mennyt hyvinkin tehokkaasti keväällä 2016 Janakkalasta hankitun pienen pienen maatilan pihapiiriä ja rakennuksia laitellessa. Loistavaa vastapainoa duunihommille.

Veri on aina vetänyt tee-se-itse -puuhailun pariin, milloin työvälineenä vasaran kaltainen vempain, milloin näpit rasvaiseksi tekevät värkit.

Matkailu on kokkailun ja DIY-puuhailun lisäksi ollut aina lähellä sydäntä ja maailmaa tulee kierrettyä varsin aktiivisesti, niin työn kuin vapaa-ajankin puolesta. Useampi reissuvideo ja postaus löytyy tältäkin saitilta.

Periaatteeni on että silloin kun henkilö viihtyy, on asiat mallillaan.

Nuorena miehenä tein joululahjaksi kavereille leikkuulautoja ja taiteilin niihin hienot tägit, joissa luki Manfred Design. Noh, ei tullut designeria mutta nimi jäi haukkumanimeksi, siitä juontuu tämän epämääräisen saitin nimi.

Omaa tekstuaalista, sekä muilta pummattuja postauksia voi seurailla myös LinkedInissä, Facessa tai Twitterissä. Juubi tuubi juttuja kannattaa tsekkailla videoiden takaa löytyvistä omasta ja Seasamin Youtube-kanavista.

Tuosta oikeasta alareunasta löytyy linkit Seasam Oy:n Faceen, Instaan, ja Youtube-kanavaan. Webbisivun osoite on www.seasam.com

Yhteystietoni ovat:

Manu Mesimäki
050-3881000
Email: manu.mesimaki /ät/ mesimaki.fi

Terveisin,

ManfredM