Voi KORONA minkä teit!

Kyllä ei olisi tarvinnut tällaista päästä kokemaan. Mutta jos jostain olen täysin varma niin siitä olen täysin varma, että tästäkin tämä maa selviää. Tulee vielä aika kun jälkiviisastelijat kertovat tori parlamenteissa, kuinka hommat olisi pitänyt hoitaa, hallitus tietenkin haukutaan ja kaiken maailman shamaanit kiikutetaan kertomaan miten olisi tehty, jos olisi tosimiehet saaneet päättää.

Sen aika tulee sitten joskus, mutta nyt on syvä huoli ja suru siitä kuinka tästä selvitään ja noustaan ensin polvilleen ja sitten pikkuhiljaa ylös ja juoksuun. Varmaa on vain, että se jälki mitä tämä hiivatin korona jättää jälkeensä on jotain aivan karmeaa.

Keskellä kaiken karmeudenkin on kuitenkin ollut hienoa nähdä, kuinka jotain sellaista mistä aina aiemmin vaan on puhuttu hieman abstraktiin sävyyn, on nyt tullut meidän monen arkeen. Vaikka jonkun mielestä hieman kliseisestikin mutta se on se Talvisodan henki, jollaista yhteen hiileen puhaltamista ei ole ennen näitä päivä kukaan meistä nykyisistä työssä käyvistä kokenut. Ei varmasti ole.

Kaikki eivät tästäkään taistosta selviä, kuten ei selvinnyt taannoinkaan, hieman lumisempana talvena. Mä vaan niin toivon, että meistä jokainen pystyisi juuri nyt kantamaan oman pienen kortensa sen hyväksi, että mahdollisimman moni yritys ja yrittäjä lopulta selviäisi tästä.

On ollut aivan uskomatonta nähdä toisaalta se innovatiivisuuden määrä, jolla yritykset ovat muokanneet pakon edessä palveluitaan. Ja toistaalta se auttamisen tahto, kuinka pro bonona annetaan jeesiä.
Yksi erinomainen esimerkki tällaisesta on juuri esiin nostettu Juristit tukena -palvelu (www.juristittukena.fi), jossa lakipalveluita tarjoavat yrittäjät pystyttivät viikonlopussa verkkosivuston tukemaan pro bono -meiningillä pienyrittäjiä.
Tai kun K-kauppiaat tarjoaa myymälätilaa alueen yrittäjille, joille esim oman kahvilan tai ravintolan pyörittäminen on tullut mahdottomaksi.
Lisää tällaista!

Jotenkin on sellainen tunne, että tällainen uudenlainen yhteinen tekeminen tulee pysyvästi muuttamaan tätä maailmaan. Vai ottaako ihmisen peri synti, ahneus lopulta taas pidemmän korren, kun aurinko alkaa paistaa.

Mää tiiä mutta ihan hitokseen tsemppiä ja voimia kaikille!