Kyllä on hyvä olla oma baari!

En varsinaisesti voi myöntää ajatelleeni ensimmäistä kertaa Tammenmäen rytökuntoiseen navettaan marssiessani, että siellä voisi joskus olla meidän oma yksityisbaari.

En tosin osannut vuonna 2016 Hämeen Sanomien ostoilmoitusta rustatessani muutenkaan ihan kaikkia ideoita ennustaa, joita paikan hankkiminen meillä sai käyntiin.

Allekirjoittaneella kilahti pyöreät 50v lasiin ja juhlapaikka tarvittiin.

Tais olla reilut kolme vuotta taaksepäin, kun raivattiin tiemme Tammenmäen vanhaan parsinavettaan ja laskeuduttiin tikkailla tyhjän AIV-tornin pohjalle.

Marde sanoi, että täällä pidetään sun synttärit.

Tiedustelin ensimmäisenä ihana vaimoni lääkityksen annosmäärän oikeellisuutta mutta siitä se ajatus sitten kuitenkin lähti.

Projekti jaettiin seuraaviin osiin ja deadline oli #kaurahattu-bileet, eli allekirjoittaneen 50v kinkerit:
1. Rytö ja ryönä ulos
2. Sähköt uusiksi
3. Navetan päätyyn pariovet
4. Maalia pintoihin ja lattian superkuuraus
5. Baaritiski ja lattia vanhaan kanakoppiin
6. AIV-torniin lattia
7. Kirppiksien ja huutokauppojen aktiivista kiertämistä rekvisiitan keräämiseksi
8. -> Kotko Bar is open

Kuvat kertokoon loput.

Alkutilanne

Eläimet Tammenmäestä on lähteneet jo 70-luvulla, joten hajuongelmia ei ollut mutta kaikkia muita ongelmia sitten sitäkin enemmän mutta tästä se sitten lähti

Kun ryönä ja roinat oli roudattu kaatopaikalle (päärakennuksen vanhat ikkunat päätyi kasvihuoneeksi pihaan), päästiin sähkärin käynnin jälkeen puunaus ja maalia-pintaan -vaiheeseen.

Kyllä pariovet tarvitaan

Kyllä on pariovet ainoat oikeat barin ovet.

Ulko-ovi pihaan tarvittiin mutta ongelmana oli, että navetasta oli ovet vain karjakeittiöön, lantalaan ja AIV-torniin. Siispä moottorisaha laulamaan, sitten timattilaikkaa juomakaukaloiden vesisäiliölle, jotta saatii ovi aukolle riittävä korkeus.
Jostain Hämeenlinnan ropetorilta löytyi vanhat ovet, joista kaventamalla sai parioven tekeleet.
Tarkastaja Murde Koiranen arvioi säännöllisesti työn laatua. Lahjoin muhevilla luilla, jotta välitarkastusraporttiin saatiin tassuleima.

Kanakoppi muuntuu baaritiskiksi

Baari tarvii baaritiskin. Vanha kanakoppi alkaa saada uutta muotoa

Kanakoppiin nikkaroitiin uusi lattia, ja baaritiski. Kotko Bar oli luonteva nimivalinta ja Lahden Amarillon vanhat kanaverkkovalaisimet istui kuin nakutettu.

AIV-tornista viinituvaksi

AIV-torni oli liian syvä ja pohja maanvarainen, joten eikun lattiaa kehiin.

Tammenmäen viininystävienseuran kerhotila sai lattian. Muutama vanha tynnyri sisään ja eikun maistelemaan.

Aika sisustuksen

Osa materiaalista on peräisin Tammenmäen nurkista mutta moni detalji on löytynyt myös kaverien nurkista, kirpputoreila ja huutokaupoista.
Upeimmat kalusteet ovat ehdottomasti Juvalta, Vehmaankartanon huutokaupasta ostettu pitkälle yli 100 vuotta vanha reki ja aitoa kapakkapianon huonovireistä ääntä päästelevä piano lahtelaisesta osto- ja myyntiliikkeestä.

Aikamoinen savotta tässä oli mutta ihan huikea paikka saatiin aikaiseksi. On meinaan jo ehditty viettää ikimuistoisia iltoja kahdestaan, mukuloiden, kamujen ja isonkin juhlijajoukon kesken.

Hullut ja pähkähullut ideat on ihan kaikista parhaita. Lupaathan meille, että toteutat omista hulluista ideoistasi edes pari ihan nyt heti. Äläkä syyllisty sitkun touhuun, koska sitkun-ideat ei koskaan toteudu.

Terveisin Marde ja Manu

Päästäksesi kärryille mistä hulluudesta tässä on kyse, kannattaa tsekkailla myös muut Tammenmäki Twist -kategorian jutut

Jakoja peliin: