Kyllä on kiva ottaa riskejä, kun voi luottaa

Jokunen vuosi taaksepäin olin monessa mielessä uuden äärellä.

Pitkä rupeama Seasamin johtotehtävissä ja yrittäjänä oli mahdollisuus vaihtua ulkolaisen pörssiyhtiön haarakonttoriksi.

Samoihin aikoihin alettiin vaimoni Marikan kanssa pyöritellä ajatusta firmasta, jossa tiivistyisi hänessä kovasti arvostamani arvomaailma ja tekemisen into, sekä tausta mainostoimisto- ja tapahtuma-alan pyörteistä.

Aloinpa silloin myös havahtua, että takaraivossa ja alitajunnan syövereissä on lähes 30 vuotta pyörinyt ajatus omasta softatalostakin. Into silläkin saralla alkoi selvästi nousta pintaan.

No siitähän se sitten lähti

Meidän vapaa-ajan asunnolla, Turengissa sijaitsevalla Tammenmäen maatilalla pyöriteltiin pitkin kevättä ja kesää liiketoimintaideaa uudesta yrityksestä. Syksyllä 2017 sitten tuupattiin Oakhill Oy vesille, Marika kipparina ja minä taustapiruna jeesaamassa sen minkä omilta päivätöiltäni ehdin. Ja aivan mainiostihan se lähti Oakhill-pursi seilaamaan. Markkinarako terveellä arvomaailmalla ja kovalla ammattitaidolla operoivalle vuokramarkkinointipäällikkö-yritykselle oli selvästikin olemassa.
Oakhill on saavuttanut lyhyessä ajassa huikeita asiakkuuksia ja ollut mukana jeesaamassa niin monen ison kuin keskisuuren ja pienenkin organisaation arkea. Way to go Marde ja muut tiimi!

Sanotaan, että elämä on vähintään yhtä paljon tuuria kuin suunnitelmallista tekemistä. Montakin hyvää ja huonoa tuuria on vuosien varrelle sattunut mutta niinpä vaan kävi, että meidän juttusille marssi businesideaa esittelemään intoa ja huippuhyvää myyntihenkeä pursunnut herra nimeltä Henri. Businessidea ja rahoitusehdotus ammuttiin alas heittämällä mutta samalla syttyi kirkas valo.

Tässähän se meidän softatalon toimari-yrittäjä nyt on!

Ajatus ohjelmistotalosta, joka tekee sen minkä lupaa, alkoi konkretisoitua kovaa vauhtia.
Tiukkojen suunnittelusessioiden jälkeen meillä alkoi alkusyksystä 2018 olla Henkan ja softakehityksen maailmassa marinoituneen Markuksen kanssa liiketoimintasuunnitelma valmis. Oakhillin ensimmäinen tytär syntyi ja Tammenmäen maatilan viitoittaman nimiteeman hengessä Tammi Digital Oy sai päivänvalon syyskuussa. Oma roolini tässäkin taustapirun roolissa, yrittäjinä toimivaa operatiivista johtoa jeesaten kokemuksilla omista sudenkuopista, joihin ei ainakaan kannata humpsahtaa.

Kun on Tammi Digitalin menoa päässyt taustapiruna nyt reilun puoli vuotta seuraamaan niin kyllä olen monesti itselleni hokenut, että hyvä kun luotin ja uskalsin ottaa riskiä. Tammen kehittämä verkkopalveluiden ylläpitokonsepti ja vaativien verkkototeutusten kehityspalvelut ovat löytäneet erinomaisesti paikkansa markkinalla ja asiakaskunta kasvaa kovaa vauhtia yhtiön performoidessa kannattavaa kehitystä ekasta kuukaudesta lähtien. Jeah!

Siinä sivussa ehdin välillä siirtyä pois yrittäjä-statuksesta ja toimarin hommista, kun Seasam siirtyi ruotsalaisen pörssiyhtiön ZetaDisplayn riveihin.
Vaan niin kävi jouluna kutsu toimaroimaan ZetaDisplayn Suomi-yhtiötä, joten eikun hihat heilumaan. Ei ollut itsestään selvä päätös mutta konsernissa oli niin hyvä boogie ja erinomaisia talentteja, että eikun tulta päin. Saan varmasti jeesiä omaan arkeeni, joka tulee olemaan tiukkaa johtamista kohti uuden strategian mukaista tekemistä.

Miksi tämän kirjoitan? Kuten otsikko kertoo, on kiva ottaa riskejä, kun uskaltaa luottaa.
Riskejä sitoutua rahoittamaan, riskejä sitoutua käyttämään kaiken liikenevän ajan muiden jeesaamiseen ja riskejä hypätä kovassa kasvussa ja muutoksia vaativan pörssiyhtiön paikallisjohtoon. Riskejä on nastaa ottaa, kun on huippu tiimi ja usko tulevaan.

Jokos sä olet uskaltanut ottaa oikeasti riskejä vai vieläkö sitkuttelet?

Jakoja peliin: