Manu Mesimäki

Parahin lukija

Mun nimi on Manu Mesimäki ja tää saitti on varattu omille, enemmän tai vähemmän epämääräisille ajatuksilleni yhteiskunnasta, työstä ja vapaa-ajasta, joita omaksi ilokseni silloin tällöin raapustelen.

Jos pitäisi parilla sanasella itseään kuvata niin ne ovat ehdottomasti big hand yrittäjyydelle, oikein iso käsi kokkailulle asiaan kuuluvinen tykötarpeineen ja sitten kokolailla iso käsi myös travellerimeiningille sekä kaikenlaiselle tee-se-itse -puuhailulle. Ja kaikenhan kruunaa hyvä seura, eihän sitä ihminen ole yksin luotu maailmaa tarpomaan ja fiiliksiä nostattamaan.

Olen matkasaarnannut yrittäjyyden, johtajuuden ja digitaalisen viestinnän ilosanomaa jo rapiat 20 vuotta.
Vuonna 2000 perustetun Seasamin yhtenä omistajana ja eri yrityskauppojen myötä useamman ostetun ja myydyn yhtiön toimarina vierähti ensimmäiset 17 vuotta. Sen jälkeen tarina on jatkunut osana Tukholman Nasdaqissa listattua ZetaDisplay AB:ta, johon Seasam Oy fuusioitiin yritykaupan jälkeen.
Zetalla mä istun kahdessa roolissa. Suomessa johdan toimarina ZetaDisplay Finlandin reilun 40 hengen ammattilaisjengiä.
ZetaDisplay -konsernin Chief Operating Officer eli COO:n postiin kävi kutsu talvella 2020, joten puuhaa riittää, kun viedään Euroopan toiseksi suurinta alan yritystä kohti seuraavia selkosia. Asennuskantaa meiltä löytyy jo yli 50 maasta.

Hallituksen puheejohtajana ja taustapiruna toimin perheemme syksyllä 2017 startanneessa Oakhill Oy:ssä ja elokuussa 2018 käynnistetyssä Tammi Digital Oy:ssä. Oakhill on puolisoni Marikan luotsaama yritys, joka keskittyy tuottamaan digitaalisen myynnin ja markkinoinnin konseptointipalveluita yrityksille ja organisaatioille, jotka ovat havahtuneet käynnissä olevaan valtavaan digitalisaation tuomaan murrokseen ja kaipaavat strategian kirkastusta ja lisäkäsiä arkeen.
Tammi Digital on Oakhillin tytäryhtiö, keskittyen digitalisaation toteuttamiseen, eli täysverinen ohjelmistotalo, jota luotsaa toimarina Ala-Röyskön Henri.

Havahduin muutama vuosi sitten pohtimaan, että vaikka hiukset ei vielä ole harmaantuneet, voisinko jakaa kokemuksiani muille yrittäjille ja johtajille.
Takana on rooleja myyntimiehestä myyntijohtajaan, handson yrittäjätoimarista hallituksen puheenjohtajaan, lukemattomia pääomasijoitus- ja muita rahoitusneuvotteluja, muutosjohtamista, liki 10 yrityskauppaa sekä myyjänä että ostajana, jokusia enkelisijoituksia ja hallitus/advisor –rooleja eri alojen start-upeissa. Niistä lisää täällä.

Matkan varrella ehti Seasam-yhtiöt muuttaa muotoaan moneen kertaan, kun on ostettu yhtiöitä, myyty liiketoimintoja milloin Kanadaan, milloin pääomasijoittajille ja nyt viimeksi Ruotsiin. Kahdesti on ollut ostopuolella ulkolainen pörssiyhtiö, mikä tuo aina aivan oman mausteensa sopimusneuvotteluihin. Upeita ja opettavaisia kokemuksia jokainen.
Siitä sitten lähti ajatus jakaa omia kokemuksia mentorina, Suomen Yrityskummien riveissä.

Lahdessa asuvan perheemme vapaa-aika on viime aikoina mennyt hyvinkin tehokkaasti keväällä 2016 Janakkalasta hankitun pienen pienen maatilan Tammenmäen pihapiiriä ja rakennuksia laitellessa. Loistavaa vastapainoa duunihommille.

Veri on aina vetänyt tee-se-itse -puuhailun pariin, milloin työvälineenä vasaran kaltainen vempain, milloin näpit rasvaiseksi tekevät värkit.

Matkailu on kokkailun ja DIY-puuhailun lisäksi ollut aina lähellä sydäntä ja maailmaa tulee kierrettyä varsin aktiivisesti, niin työn kuin vapaa-ajankin puolesta. Useampi reissuvideo ja postaus löytyy tältäkin saitilta.

Periaatteeni on että silloin kun henkilö viihtyy, on asiat mallillaan.

Nuorena miehenä tein joululahjaksi kavereille leikkuulautoja ja taiteilin niihin hienot tägit, joissa luki Manfred Design. Noh, ei tullut designeria mutta nimi jäi haukkumanimeksi, siitä juontuu tämän epämääräisen saitin nimi.

Omaa tekstuaalista, sekä muilta pummattuja postauksia voi seurailla myös LinkedInissä, Facessa, Instassa ja Twitterissä.

Oakhillin saitti löytyy osoitteesta: www.oakhill.fi
Tammi Digitalin saitti osoitteesta: www.tammidigital.fi
ZetaDisplay taas löytyy osoitteesta www.zetadisplay.fi ja kansainvälinen puoli ja investor relations osoitteesta www.zetadisplay.com

Yhteystietoni ovat:

Manu Mesimäki
050-3881000
Email: manu.mesimaki /ät/ mesimaki.fi

Terveisin,

ManfredM