Manu Mesimäki

Parahin lukija

Mun nimi on Manu Mesimäki ja tämä sivusto on varattu omille ajatuksilleni yhteiskunnasta, työstä ja vapaa-ajasta, joita omaksi ilokseni silloin tällöin raapustelen.

Olen tuhdeissa liemissä keitetty energinen ja päämäärähakuinen ammattijohtaja. Vapaa-aikana olen kädet aina savessa jonkun DIY-projektin kimpussa Tammenmäen pienellä maatilalla Turengissa, joka on perheemme kakkoskoti.

Saan aikaan tuloksia ja osaan motivoida tiimejä. En totisesti ole mikään kulmahuonejohtaja vaan uskon vahvasti siihen, että parhaat johtajat ovat riittävän usein taistelutantereella joukkojen keskellä, mutta muistavat aika-ajoin nousta tähystystorniin muodostamaan isoa kuvaa. Tekemällä vain toista, sokaisee.

Olen päässyt liki 30 vuotisen työurani aikana työskentelemään lukemattomien eri toimialojen yritysten kanssa. Joukkoon mahtuu niin maailman tunnetuimpia brändejä ja -ketjuja, yksin yrittäjiä, juuri polkunsa alussa olevia startteja, kuin myös satoja eri alojen organisaatioita siltä väliltä.
Joskus aamu on alkanut Aasian puheluilla, joskus ilta päättyy Ameriikan calleihin ja se väli täyttynyt mitä erinäisimmistä arjen rutiineista ja johtamisen haasteista ja onnistumisista.

Lähes aina omassa roolissani on ollut kyse toimintatapojen muutoksesta hyödyntäen modernia teknologiaa, jonka avulla yritykset hakevat apuja oman toimintansa tehostamiseen ja modernisointiin. Mutta teknologia yksin ei koskaan tee mitään. Kyse on aina siitä kuinka organisaation strategia tukee muutosta, kuinka prosessit ja arjen käytänteet saadaan muutettua vastaamaan uutta. Vain silloin teknologia mahdollistaa positiivista muutosta, joka parhaimmillaan näkyy organisaation kaikissa toiminnoissa tehojen lisääntymisenä ja kannattavuuden parantumisena.

Seasamin ja ZetaDisplayn aika – 2000 – 2021

Vuonna 2000 perustetun Seasamin yhtenä omistajana ja eri yrityskauppojen myötä useamman ostetun ja myydyn yhtiön toimarina vierähti ensimmäiset 17 vuotta. Sen jälkeen tarinani jatkui palkkajohtajana Tukholman Nasdaqissa listattua ZetaDisplay AB:ta, johon Seasam Oy fuusioitiin yrityskaupan jälkeen.
Zetalla mä istuin tammikuuhun 2021 asti kahdessa roolissa. Suomessa johdin toimarina Vantaalla ja Lahdessa toimivan ZetaDisplay Finlandin reilun 40 hengen ammattilaisjengiä.
ZetaDisplay -konsernin Chief Operating Officer eli COO:n roolissa vastuullani oli reilu 100 hengen Operations yksikkö kuudessa eri maassa. Yksikkö vastaa kaikesta projektiliiketoimintaan liittyvistä toiminnoista maailman laajuisesti. Näitä ovat mm: projektinhallinta ja resursointi, sourcing, asennustoiminta, kumppanisopimukset, logistiikka, huolto- ja tukipalvelut, ERP, asiakastuki, service delivery management, asiakaskohtainen ohjelmistokehitys, sekä sisällöntuotantopalvelut.

Oakhill Groupin aika – 2017 -2023

Pitkän pohdinnan jälkeen päätin syksyllä 2020 siirtyä takaisin yrittäjäksi, pois pörssiyhtiön kvartaalirumbasta. Helmikuu 2021 alusta lukien olin taas täysiverinen yrittäjä ja arkeni kului Oakhill Groupin johdossa ja pienen konsernimme yhtiöiden kehittämisen parissa.

Oakhill Groupin kolme yhtiötä:
Syksyllä 2017 startanneessa Oakhill Oy:ssä  puolisoni Marikan hoiti toimarin hommia. Yhtiö keskittyi tarjoamaan markkinoinnin ja viestinnän palveluita yrityksille ja organisaatioille, jotka ovat havahtuneet käynnissä olevaan valtavaan digitalisaation tuomaan murrokseen ja kaipaavat strategian kirkastusta ja lisäkäsiä arkeen.

Elokuussa 2018 käynnistetty Tammi Digital Oy keskittyi verkkosivustojen, verkkokauppojen ja verkkopalveluiden kehittämiseen sekä niiden ylläpitopalveluiden tuottamiseen. Hieman hähmäisten alkuvuosien jälkeen siirryin aktiivisemmin Tammen arkeen ja vuoden 2022 kesästä lähtien toimariksi.

Kolmas Oakhill Groupin yhtiö oli talvella 2021 perustettu Think Further Oy, joka auttaa yrityksiä saamaan kilpailuetua vastuullisesta toiminnasta. Erinomaisen tärkeä ja ajankohtainen aihe, josta odotamme paljon. TF:n toimarina on upean uran mainostoimiston toimarina tehnyt Joona Kallinen.

Virnexin aika – 2023 –

Olimme koko Oakhill Groupin ajan aktiivisessa ostomoodissa tutkien mahdollisuuksia startata uusia liiketoimintoja tai ostaa toimivia sellaisia.
Kevät talvella 2023 käynnistyi Virnexille toteuttamamme brändiuudistuksen ja startegiatyön fasilitoinnin myötä varsin luontainen dialogi siitä, voisiko Oakhill Group ja Virnex yhdessä olla enemmän kuin 1+1.
Elokuussa 2023 tulimme vihdoin julkisuuteen kesällä toteutetuista yritysjärjestelyistä ja starttasi Virnexin aika.
Ole erinomaisen tyytyväinen ja innoissani tästä uudesta mahdollisuudesta jatkaa yrittäjämäistä tekemistä Virnexin osakkaana ja operatiivisena johtajana.

Kauppakamaria, reissaamista, sparraamista ja Tammenmäki – Lahti -akselin arkea

Havahduin muutama vuosi sitten pohtimaan, että vaikka hiukset ei vielä ole harmaantuneet, voisinko jakaa kokemuksiani muille yrittäjille ja johtajille.
Takana on rooleja myyntimiehestä myyntijohtajaan, hands-on yrittäjätoimarista hallituksen puheenjohtajaan, lukemattomia pääomasijoitus- ja muita rahoitusneuvotteluja, muutosjohtamista, yli 10 yrityskauppaa sekä myyjänä että ostajana, jokusia enkelisijoituksia ja hallitus/advisor –rooleja eri alojen start-upeissa.

Matkan varrella ehti Seasam-yhtiöt muuttaa muotoaan moneen kertaan, kun on ostettu yhtiöitä, myyty liiketoimintoja milloin Kanadaan, milloin pääomasijoittajille ja nyt viimeksi Ruotsiin. Kahdesti on ollut ostopuolella ulkolainen pörssiyhtiö, mikä tuo aina aivan oman mausteensa sopimusneuvotteluihin. Upeita ja opettavaisia kokemuksia jokainen.
Siitä sitten lähti ajatus jakaa omia kokemuksia niin muiden yrittäjien sparraajana kuin myös Hämeen Kauppakamarin HHJ-kurssilaisille.

Lahdessa asuvan perheemme vapaa-aika on viime aikoina mennyt hyvinkin tehokkaasti keväällä 2016 Janakkalasta hankitun pienen pienen maatilan Tammenmäen pihapiiriä ja rakennuksia fixaillessa. Loistavaa vastapainoa duunihommille.

Veri on aina vetänyt tee-se-itse -puuhailun pariin, milloin työvälineenä vasaran kaltainen vempain, milloin näpit rasvaiseksi tekevät värkit.

Matkailu on kokkailun ja DIY-puuhailun lisäksi ollut aina lähellä sydäntä ja maailmaa tulee kierrettyä varsin aktiivisesti, niin työn kuin vapaa-ajankin puolesta. Useampi reissuvideo ja postaus löytyy tältäkin saitilta.

Periaatteeni on että silloin kun henkilö viihtyy, on asiat mallillaan.

Nuorena miehenä tein joululahjaksi kavereille leikkuulautoja ja taiteilin niihin hienot tägit, joissa luki Manfred Design. Noh, ei tullut designeria mutta nimi jäi haukkumanimeksi, siitä juontuu tämän epämääräisen saitin nimi.

Omaa tekstuaalista, sekä muilta pummattuja postauksia voi seurailla myös LinkedInissä, Facessa ja Instassa.

Tässä myös osoite Virnexin sivuille: virnex.fi

Yhteystietoni ovat:
Manu Mesimäki
050-3881000
Email: manu.mesimaki /ät/ mesimaki.fi

Terveisin,

ManfredM

Jakoja peliin: