Mielenkiintoista uutta pukkaa

Sain mielenkiintoisen tiedustelun loppuvuodesta 2021. Asia koski nimenä tuttua, mutta yrityksenä minulle täysin tuntematonta firmaa nimeltä Lomarengas. Mikä ihmeen Lomarengas? Ai Suomen suurin ja vanhin omassa genressään ja 40 milliä vaihtoa. Mielenkiintoista.

Vuosia paasaamani aiheet hallitustyöskentelystä, yrittäjyydestä ja digitalisaation mahdollisuuksista olivat resonoineet. Näin ainakin halusin tulkita.

En totta puhuen ole pitkään aikaan lupautunut minkään ulkopuolisen yrityksen hallitukseen, koska kalenteri on täyttynyt mukavasti omien ja osakkuusfirmojenkin puuhista ja uusien kujeiden suunnittelusta. Nyt kuitenkin pysähdyin miettimään. Mietin itseasiassa perin intuitiiviselle ad-hoc -luonteelleni epätyypillisesti poikkeuksellisen pitkään ja analyyttisesti. Ehkä juuri tästä syystä haluan hieman jakaa ajatuksiani, koska moni tuttu ja tuntematon on näin yhtiökokoussuman aikaan pähkäilemässä samoja asioita kuin minä alkutalvesta.

Miksi minä, mitä minulta odotetaan, mikä muiden hallituksen jäsenten rooli on, minkälainen covernance mahtaa olla käytänteenä vai onko mitään, voisinko tuoda pöytään jotain uutta, voinko oppia jotain, olenko vain jonkun tilalle äkkiä keksitty täyte…

Miten minä, tai kukaan vastaavassa tilanteessa oleva voi tietää meneekö mukaan sisälukupiiriin, jossa toimarin materiaaliin aletaan tutustua kokouksen kahvitteluosuuden aikana katse tiukasti tuulilasin sijaan peräpeilissä vai onko käsillä sittenkin huippuunsa viritetty super-hallitus, josta olisi runsaasti ammennettavaa myös omaan kehittymiseeni?
Entä jos käytänteenä onkin, että materiaalia ei edes toimiteta etukäteen, toimarin katsaus on yhtä kuin viime kuun luvut? Onko mukana suhmurointia? Mitä jos hallitus on kuutamolla oleva kumileimasin ja toimari vetää omaa showtaan? Vai onko kapellimestarina verhon takana olevat omistajat?

Erinäiset salassapidon velvollisuudethan estävät varsin tehokkaasti kirjojen ja kansien avaamisen, joten päätös on kyettävä tekemään omien havaintojen, saatavilla olevien materiaalien ja omistajien sekä muiden hallituksen jäsenten kanssa käytävien keskustelujen pohjalta. Lukemattomat henkilöt ovat varmasti yhtiökokousrumban kynnyksellä tässä samassa tilanteessa.

Aihe hallituksen roolituksista ja käytänteistä on siksikin hyvinkin lähellä sydäntäni, koska mulla on ollut kunnia käydä jo useamman vuoden ajan puhumassa omaa tarinaani Kauppakamarin HHJ-kursseilla. Aiheen otsikko on aina ”Entä jos hallitus on kuutamolla?”.

Jäsenyys osakeyhtiön hallituksessa on kunnia asia mutta aina myös henkilökohtainen riski, taloudellisesti ja juridisesti. Moninkertaisesti suurempi riski, kuin niistä saatava muodollinen kokouspalkkio + kampaviinerikahvit.

Sen verran on jo itse tieviivaa tullut katsottua, että minkään ”näyttää hyvältä CV:ssä” -tyyppisten haihattelujen takia en mihinkään lähde mukaan. Tässä kohtaa liputan kolmea asiaa:

a) on vilpittömästi uskottava, että kykenee omalla osaamisellaan tuomaan lisäarvoa,

b) on oltava itsekäs ja punnittava, mikä on oman ajankäytön ROI ja onko se positiivinen myös hallituksen jäsenyyden tuomat riskit huomioiden, sekä

c) kannattaa olla rehellinen myös arvioidessasi omaa kyvykkyyttäsi suhteessa yhtiön operatiiviseen johtoon.

Hallituksen kokous – toimarin piinapenkki vai kuukauden kohokohta?
Hallitustyöskentely on parhaimmillaan äärimmäisen motivoivaa ja antoisaa sekä toimarille että hallitukselle. Pääsääntöisesti, näin väittäisin, hallitukset ovat kuitenkin peräpeiliin tuijjottajien sisälukupiirejä, jotka ovat toimarille piinapenkkejä eikä suinkaan kuukauden odotetuin sparrailuhetki. Kyllä ei tarvitsisi olla näin, koska lukemattoman moni yritys missaa jatkuvasti mahdollisuuksia sen takia, että käytänteet ei toimi yrityksen toimintaa tukevasti.

Suuremmissa yrityksissä on nimityslautakuntia ja valinnat niin operatiivisen johdon kuin hallituksen jäsentenkin osalta hyvinkin ammattimaisia prosesseja. Pienemmissä yrityksissä hallituksen jäsenet valikoituu monenkirjavilla metodeilla sukulaisten, kavereiden ja oman verkoston keskuudesta. Ihan käsittämättömän usein hallituksissa on jäseniä, jotka eivät pysty edes itse kertomaan miksi on kyseisessä hallituksessa ja mitä ylivertaista lisäarvoa sinne tuo.

Poliittisin perustein valituista hallituksista en viitsi kommentoida mitään. Se on ihan oman marmatuksen paikka, jossa ei kyllä pääse pahemmin puoluekirjaa kummemmista osaaja-kriteereistä puhumaan.


No mikä ettei
Pitkien pähkäilyjen jälkeen ilmoitin halukkuuttani tiedustelleille omistajille, että kyllä ette jees-miestä saa, mutta jos vielä mun blogissa vierailunkin jälkeen olette sitä mieltä, että voisin tuoda jotain aitoa lisäarvoa niin I am in.

Yhtiökokous pidetty ja nyt mä sitten olen in, ja pirun innoissani tuomaan pöytään omia näkemyksiäni sekä haastamaan ja tuomaan hyvällä tekemisen meiningillä ajatuksia uusista mahdollisuuksista.


Tässä hieman faktaa:

Oy Lomarengas Ab, Ltd, www.lomarengas.fi
Suomen vanhin ja suurin loma-asuntojen vuokraaja välittää mökkejä, huviloita ja huoneistoja  joka tarpeeseen. Yli 4000 kohteen valikoimassa on vaihtoehtoja rantamökeistä hiihtomökkeihin ja  -huoneistoihin ja luksushuviloista eräkämppiin.

Kansainvälisesti Lomarengas tekee tiivistä yhteistyötä Euroopan johtavan loma-asuntojen välittäjän Interhomen kanssa. Sveitsiläisomisteinen Interhome on yli 33.000 kohteellaan Euroopan johtava laadukkaiden vuokrattavien loma-asuntojen välittäjä. Keskinäisen sopimuksen ja järjestelmäintegraation kautta Lomarenkaan kohteet ovat varattavissa netistä sekä Interhomen että sen kumppaneiden sivustoilta.

Interhomen kumppanuusverkosto koostuu sadoista maailmanlaajuisista tunnetuista loma-asuntojen hakupalveluista, kuten Booking.com, Homeaway.com, Atraveo.com, Casamundo.com ja E-Domizil.com. Interhomella on myös omat myyntitoimistot useimmissa Euroopan maissa ja sen myötä kattava jälleenmyyntiverkosto.
Kotimaassa Lomarenkaan kumppaneita ovat mm GoFinland.fi, Mokkivuokraus.fi, Mökit.fi, Mokkimatka.fi, Kotimaatutuksi.fi ja Eräverkko. Lomarengas käyttää Adtractionin affiliateverkostoa

Lomarengas-konserniin kuuluvat emoyhtiö Lomarengas Oy, Ylläksen Matkailu Oy ja Villi Pohjola Oy. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2021 noin 41 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 40. Ylläksen Matkailu Oy on Ylläksen johtava majoituksen keskusvaraamo. Villi Pohjola Oy on luontomatkailuun keskittyvä yritys. Lomarenkaalla on toimintaa ympäri Suomen ja toimistot Levillä, Ylläksellä, Ruka-Kuusamossa, Ukkohalla-Paljakassa, Vuokatissa, Kolilla ja Tahkolla. Lomarenkaan pääkonttori on Helsingissä.

Jakoja peliin: