Mies, avaatko oven naiselle? Mies, otatko hatun pois sisällä?

Tämä nykymaailman huonokäytöksisyys tympii niin, että päätin kirjoittaa pari riviä.

Kun Sinulle soitetaan, soitatko takaisin jos et ehdi vastata – et kovin todennäköisesti, ainakaan jos et tunne soittajaa.
Sanotko päivää, kun sinua tervehditään käytävässä – todennäköisesti, toivottavasti.

Minulle opetettiin jo äidinmaidossa kohteliaan käytöksen perusteet ja myöhemmin lahjana tulleesta Kultaisen käytöksen käsikirjasta ja armeijan harmaista opiskeltiin loput.

Päivää sanotaan aina odottamatta sanooko toinen mitään, hissiin mentäessä tervehditään muita matkustajia, naiselle avataan AINA ovi, mies menee ensin portaissa jne.

Hattua en ole kertaakaan pitänyt päässä sisällä sen jälkeen, kun armeijassa se sääntö selkäytimeen truutattiin. Nenääkin kaivan vain kun kuvittelen ettei kukaan huomaa. Tosin joku vääräleuka väitti, että liikennevaloissa se on sallittua. Olen uskonut väitettä.

Kun kotona lankapuhelin pärisi, rynnättiin heti vastaamaan, eikä töissäkään vastaamatta jäänyt yksikään puhelu ennen kuin keksittiin GSM ja nk. A-tilaajan näyttö, eli soittavan numeron näyttö.

Nykyään on toisin mutta onko pakko olla?  

Pipo-porukkaa pyörii joka paikassa sisätiloissa myssyt syvällä ja housut niin matalalla, että rekkakuskin hymykin kalpenee.

Ovesta menee kuka ensin ehtii ja kaupan kassoilla möhömahaisia äijiä patsastelee ja katsoo silmän tyhjinä kun naiset maksaa kauppaostokset. Samat hemmot eivät muuten taatusti montaa kertaa ole ravintolassakaan naiselle murkinoita tarjonnut omaan piikkiin. Äijäporukassa toki kaljat aina pistetään.

Töissään ihmiset ovat niiiiin kiireisiä ja tärkeitä, ettei edes kohteliasta ”en ehdi juuri nyt puhua”-vakiotekstaria ehditä tohinan keskellä lähettää saatikka että koskaan vaivaudutaan soittamaan takaisin.  Pitkälti yli sekuntihan se vakioviestillä hoidettava kohteliaisuus vaatisikin. Mutta ei vaan ehdi.
Vai onko se joku tärkeilyn mittari kuinka monta hoitamatonta puhelua tai vastaanatonta viestiä on?

Vain lehtimyyjien merkitseminen on sallittava poikkeus. Itsekin syyllistyin tekniikan suomien mahdollisuuksien hyväksikäyttöön jo aikaisten GSM-luurien aikana ja tallensin liudan LEHTIMYYJÄ, ÄLÄ VASTAA -nimisiä yhteyshenkilöitä mutta näitä ei lasketa mukaan tähän keskusteluun. On sallittua.

Inbox zero -tavoite joka ilta on muuten ihan mahdollista, kunhan vaan keskityt oleelliseen, etkä käytä vaikeasti tavoiteltavuutta typeränä vallankäytön välineenä. Jos käytät, älä käytä enää. Muista että se on lähes sama asia monelle kuin jos jätät tervetimättä, vaikka sinulle morjestetaan.

On kuulkaas huonolla mallilla asiat, jos näitä perusjuttuja ei osata laittaa kuntoon.

Quote: ”Ystävällisesti kiittää hän” – James Potkukelkka

Jakoja peliin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *