Mikä potentiaali ehdokkaissa onkaan!

Hyvä olisi, että Eduskuntavaalit pidettäisiin joka viikko, eikä vain neljän vuoden välein.

Ei kerkiäisi huonot ideat ja tumpulat päättäjät pitkään päätäntäsalien ilmaa pilata, kun taas on sunnuntaina uusien ongelmanratkaisijoiden valinnan aika. Pelkillä hyvillä ideoilla päästäisiin nuijia heiluttamaan ja päätöksiä tehtailemaan.

Vaaleja edeltävinä kuukausina joukko suomalaisia kokee ihmemuuttumisen.

Tavallisista kansalaisista kuoriutuu kaikkien alojen asiantuntijoita, joilla on ratkaisu kaikkeen ja meno on kuin nousuhiprakassa, jolloin taloudelliset haasteet ja arkirealiteetit ovat muisto vaan ja ratkaisu löytyy kaikkeen.

Kyllä ei olisi Suomi pitkään huonossa hapessa, kun sellaisen energian ja ratkaisujen tulvan voisi joka viikko kanavoida kansan puolesta haasteita ratkomaan.

Yllättäen erityisen suuren ihmemuuttumisen näyttää tänä keväänä kokeneen oppositiossa marinoituneet hieman punertavammat puolueet, jotka lupaa ratkoa kaikki hallituspuolueiden virheet uusilla resepteillä.

Vaan annas olla, kun koittaa toukokuu ja aletaan tarpoa uutta neljän vuoden jotosta. Kyllä on samat murheet uudellakin eduskunnalla, velkaelvytykset ei ollutkaan niin hyvä idea, verokertymä arvioitiin persiilleen, Soten kanssa tahmaaminen jatkuu väkinäisenä, eikä maailmanrauhasta ole tietoakaan. AY-liikekin porskuttaa verovapaalla menollaan jäsenmäärän yhä valuessa Loimaan joen suuntaan.

Toinen hyvinkin houkutteleva perustuslakiuudistus voisi olla kolmen rinnakkaisen hallituksen malli. Vähän niinkuin ne sellaiset talouspelit, jossa pelaajat saa virtuaalisen summan rahaa ja puolen vuoden päästä katsotaan kenellä on eniten kärpäsiä lompsassa.

Kyllä, tämä vaikuttaa hyvältä ajatukselta.

Rinnakkaiset vedot kolmelta hallitukselta ja kansa äänestää digitaalisesti kerran kuussa parhaan hallitusjoukkueen puolesta. Voi sitä iltalypsyjen määrää, jos kolmen rinnakkaisen hallituksen kokoonpanot voisi olla vielä sekaisin. Ei pahus, silloinhan mikään ei muuttuisi nyky meiningistä.

Muistathan äänestää!

Mutta ennen kuin äänestät, pureskele toisenkin kerran millä kokemuksella ja taustalla valittusi maailmaa maalaan. Ihan en jokaista kouhkaajaa ja yhden asian edestä mesoavaa kovin vakavasti ottaisi. Tämä Suomi kun ei ihan kenen tahansa puikoissa pyöri. Ei pyöri pelkällä maahanmuuttoasioista pauhaamisella, ei pelkällä osinkoverotuksen kiristyksellä, ei pelkällä perustulon lanseeraamisella, eikä millään pelkällä. Tarvitaan kokemusta ja vielä kerran kokemusta päättää meidän puolesta kaikista asioista. Yleensä ne kaikki asiat ovat lisäksi kovinkin vaikeita asioita, joita ei heppoisin perustein soisi päätettävän. Kun päättää äänestää sellaista ehdokasta, jolle uskaltaisi antaa oman rahapussinsa säilytettäväksi niin sellainen on aika hyvä kandidaatti. En kyllä kaikille ehdokkaille uskaltaisi edes kolikkopussia antaa.

Ja eikun uurnille!

Jakoja peliin: