Voi tätä nykyajan nuorisoa – olette jo 100 vuotta ajaneet maailman perikatoon

Jos et omassa nuoruudessasi kuullut voivottelua siitä kuinka nykyajan nuoriso on mitä on niin jätä ihmeessä kommentti. Veikkaan, että tätä artikkelia ei kommentoi kukaan.

Näin veikkaan, koska aina on parjattu ja aina tullaan parjaamaan ja voivottelemaan kuinka nykyajan nuoriso ajaa tämän maan perikatoon.

Tästä tulee väistämättä mieleen joka jouluinen teekkarien laskelma siitä kuinka nopeasti pukin pitää kulkea ehtiäkseen käydä joka savussa. Mahoton on pukin savotta, sanoo teekkari kunnes näyttää millisekuntteihin perustuvan laskelman.

Päästäksemme alkuun ehdotan, että oletamme nuorison parjaamisen alkaneen vasta 1900-luvun alussa, kaupungistumisen ja teollistumisen kynnyksellä. Silloin alkoi faktisesti yhä harvempaa kiinnostaa paskan kolaaminen perähikiän navetassa ja lypsyjakkara lehmisavujen reunamilla.
Ensin alettiin maleksia seurojen- ja suojeluskunnan talojen nurkilla ja polttelipa ne erilliset tanssipaikatkin jo sadanvuoden takaisia teinejä töpäreiden nurkista puhumattakaan.

Ensimmäinen kääkkä siis lausui olettaman mukaan ne kuuluisat sanat: ”Ei tästä nykyajan nuorisosta ole mihinkään, perikatoon maan ajavat” vuonna 1.1.1900.

Teinit Siiri ja Urpo olivat silloin kumpikin 15 vuotiaita, eli juurikin sopivasti iässä, jossa ei monikaan asia kotonurkissa kiinnosta. Vähiten kotityöt ruokapalkalla.

Siitä 15 vuotta eteenpäin, ovatkin Siiri ja Urpo jo alkaneet oppia nuorison parjaamisen perusteet, ovathan he itse jo 30 ja rapiat. Siirin ja Urpon omat piltit Sinikka ja Väinö pääsevät teini-ikään hetimiten vanhusten täyttäessä 40 ja jo ollaan nuorison parjaamisessa parempaa keskitasoa.

Jatkamme olettamista, että maan perikatoon ajavia teinejä syntyy tasaisesti siten, että vuonna 2016 on menossa jo kuudes maata turmeleva sukupolvi.

Koska yksikään sukupolvi ei ole vanhempiensa mielestä ollut mistään kotoisin, voitanee jälkipolvea pitää suhteellisesti pyöreät 30% surkeampia. Siis vanhempien mielestä.

Kyseenalaisten tietolähteiden (Kääkle ja Wikipedia) perusteella Suomen tuottavuus yli 13-kertaistui 1900 luvulla ja elintasomme lähes 20 kertaistui vuodesta 1900 vuoteen 2016.

Samana ajankohtana nykyajan nuoriso kerrottuna kuudella sukupolvella olisi pitänyt generoida 180% heikomman tilanteen kuin mitä se oli 1900 luvun alkusumuissa.

Hmm, mikäs tässä kalkyylissä nyt oikein mättää, kun kaikki käyrät näyttää pitkällä juoksulla kohti Koillis-Kairaa?

Taitaa pentele sittenkin tämä myytti olla Busted, kuten Adam ja Jamie yhteen ääneen Myyttäreissä toteaisivat. Kyllä se nykyajan nuoriso kuitenkin taitaa peitota edellisen sukupolven taas kerran. Hyvä nuoret!

P.S
Kollegani Tatu vinkkasi niin mainiosti tähän aiheeseen sopivan ameriikan kielisen videon, että päätin jakaa senkin https://youtu.be/LD0x7ho_IYc

 

Jakoja peliin: