Tästä alkaa uusi aika -luopumisen haikeus ja kiehtova uusi

Ilmassa on tänään erityisen paljon tunnetta, luopumisen haikeutta ja erinomaisen kiinnostavan uuden odotusta.

Mun 17 vuotinen taival Seasamin omistajana päättyi tänään.

Parin vuoden mittaiseksi ajateltu projekti muodostui lopulta elämäntyöksi, johon on mahtunut valtavan paljon upeita onnistumisia, mainioita työkavereita, upeita asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, sekä valitettavasti myös super-paskoja kokemuksia mutta ilman niitä kaikkia en kai olisi se mitä nyt olen.

Fiilis on toisaalta haikea. Kuin saattelisi oman lapsen kohti uutta elämää, tietäen ettei vanhat ajat enää palaa mutta uusi tulevaisuus kaikkine hienoinen asioineen odottaa. Ja toisaalta super-kiehtova ja innostunut, koska pääsen jatkamaan työtä digitalisaation parissa, osana alan johtavaa, monessa maassa toimivaa konsernia ja erittäin ammattimaista jengiä.

Kun Seasam vuonna 2000 näki päivän valon, tuli lyhyen omarahoitteisen ajan jälkeen mukaan englantilainen pääomasijoitusyhtiö 3i Group. Se jakso kesti jokusen vuoden ja monta kokemusta rikkaampana saatiin lopulta irtauduttua ja jatkettua taas itsenäisenä.

Useamman sekä ostoja että myyntejä sisältäneen liiketoiminta- ja yrityskaupan jälkeen yhtiö jaettiin kahteen eri yhtiöön vuonna 2009.

Vuonna 2012 toteutettiin Seasamin toisen liiketoiminnan, Seasam House Oy:n tuottamien matkustajainformaatiopalveluiden myynti kanadalaiselle pörssiyhtiölle (press release 7.1.2013). Kokemuksena kuukausia pitkät neuvottelut ja valuaatioväännöt ulkolaisen ostajan ja lukuisten advisoreiden ja lawyereiden kanssa, sekä saavutettu lopputulos oli ehdottomasti yksi upeimpia kokemuksia silloin.

Tänään saatettiin päätökseen digital signage -palveluita tuottavan Seasam Oy:n myynti (press release 9.6.2017 ja 30.6.2017) yhdessä omistajakumppanini Helmet Capitalin kanssa.
Kuukausien neuvottelut ruotsalaisen pörssiyhtiön ja pahimman kilpailijamme kanssa oli taas huikea kokemus, jollaista ei taida mikään opinahjo tarjota. Ne fiilikset ja tiukat väännöt vaan pitää kokea, jotta tietää. Ja mä totisesti rohkaisen kokemaan!
Nyt kilpailijoista tuli kumppaneita, jotka lataa kahden johtavan toimijan osaamisen, resurssit ja referenssit sellaiseksi paketiksi, ettei moista ole aiemmin nähty. Cool!

Mun työt jatkuu vähintään yhtä mielenkiintoisena mutta hieman eri roolissa, kun hyppään Seasamin toimarin roolista yhdistymisessä syntyvän kokonaisuuden kehitysjohtajan saapikkaisiin.

Mutta juuri nyt taidan hieman törsätä ja marssia ostamaan lauantaimakkaran sijaa kokolihaleikettä, korkata putelin jotain mukavasti kuplivaa ja nostaa jalat kattoon hetkeksi ja nauttia kesäillasta. Ja aion nauttia vaikka taivaalta sataisi kiviä. Rock!

Tässä vielä linkit alkuperäisiin lehdistötiedotteisiin:

http://www.trapezegroup.com/news/article/trapeze-acquires-public-transport-segment-of-seasam-group

http://ir.zetadisplay.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=1029689

http://ir.zetadisplay.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=1031909

Jakoja peliin: